Gıdada 650 bin nefer işbaşında

Gıdada 650 bin nefer işbaşında

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de gıda iş kolunda 650 bin civarında çalışan bulunuyor. Herkes evinde otururken, gıda çalışanları fabrikalarda üretime devam ediyor.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin “Onlar için gerekli olan tüm tedbirleri alıyoruz. Gıda çalışanlarının, bu zor günlerde emek verdikleri için desteklenmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı. Çiftçiler, gıda üreticileri, gıda çalışanları ve dağıtıcıların da en az doktorlar ve hemşireler kadar büyük kahramanlar olduğunu aktaran Şahin, şunları kaydetti: Gıda üretmeye devam edeceğiz ki, bunlar marketlere ve raflara inecek, vatandaşımız karnını doyuracak. Artan talebi karşılamak için emek sarf eden, tüm kapasitelerini seferber etmeye çalışan bu insanlar mücadelenin en önemli merkezinde yer alıyor. Fabrika ve iş yerlerinde bütün tedbirler alındı. Personelin servis güzergâh sayıları artırılarak, servislerdeki kişi sayıları azaltıldı ve sosyal temas en aza indirildi. Biz vatandaşlarımız için üretiyoruz, onlar evde kalsınlar.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...