İnsandan değil israftan tasarruf

İnsandan değil  israftan tasarruf

EKONOMİ Haberleri

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ “Maliyetler tarafında verimsizliğe yol açan ne varsa kısabiliriz. Ama insan, asla tasarruf edilecek bir kaynak değildir” dedi.

Salgın tedbirleri her geçen gün artarken, bu süreçte gözler istihdam piyasasına çevrildi. Hükûmet, istihdamı korumak için pek çok tedbir aldı. Şirketler de bütün hesaplarını yeniden yapmaya başladı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, özellikle panik aksiyonlardan kaçınılması gerektiğini vurguladı. Vodafone sponsorluğunda online olarak gerçekleştirilen CEO Club etkinliğine katılan Baştuğ, enseyi karartmamak gerektiğini belirterek “Bankalar, sermaye yapısı, gücü ve yönetim kalitesiyle kamunun en büyük destekçisi olacaktır. Bütün aktörler üstüne düşeni yapacak ve biz bu süreçte düzgün bir yere gideceğiz. Verimsizliğe yol açan maliyetler tarafında kısılabilecek ne varsa ona bakmalıyız. Ama burada asla ve asla insan, tasarruf edilecek bir kaynak değildir. Bu dönem sosyal olarak da birbirimize sahip çıkmamız gereken bir dönemdir. İnsanımıza sahip çıkmamız lazım” diye konuştu. Alınan ekonomik kararları çok olumlu bulduklarını ve desteklediklerini aktaran Baştuğ “Önceliğimiz çarkların durmaması, üretimde kesintiler olsa da sanayi tesislerinin sürdürülebilir tutulması. Nisan ayında nakit akışı problemi olacak sektörde. Ancak bankaların likiditesi, mali gücü bunu çok rahat karşılayabilecek durumda. O yüzden kimsenin panik yapmaması lazım” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...