‘Merkez’ 100 milyon TL bağışladı

‘Merkez’ 100 milyon TL bağışladı

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’de virüsün görüldüğü ilk günden itibaren başlayan yardımlaşma çığ gibi büyüyor. Merkez Bankası ''Biz Bize Yeteriz'' kampanyasına 100 milyon lira, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu da 20 milyon lira ile güçlü destek verdi.

Cumhurbakanı Erdoğan tarafından başlatılan kampanyaya Doğan Holding 5 milyon, Aydın Doğan Vakfı 500 bin lira katkıda bulundu. Doğan Grubu, Cerrrahpaşa Tıp Fakültesine 500 bin, Sağlık Bakanlığına 1,5 milyon TL değerinde tıbbi malzeme bağışladı. Albaraka Türk 5 milyon, Yaşar Holding 1,5 milyon, Alarko Holding, Doğuş Çay ve Saat&Saat 1 milyon, Ozan Ödeme 250 bin lira ile destek olurken Çilek Mobilya da 5 milyon TL yardım ve ihtiyac sahibi 2.625 aileye 23.350 adet gıda kolisi dağıttı. British American Tobacco, COVID-19 aşısı geliştirme çalışmaları için önemli miktarda yatırım yaptığını duyururken; Karaca Grup, devlet hastanelerinin yoğun bakım ünitelerine çarşaf ve yastık kılıfı gönderiyor. QNB Finansbank, sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasına destek olmak üzere 10 milyon TL ayırdı.
Öte yandan İstanbul Süryani Kadim Vakfı, İstanbul Süryani Kadim Ortodoks Metropolitliği ve Vakfı adına 100 bin lira bağışta bulunulduğunu bildirdi. Ermeni Patriği de kampanyaya katılarak 100 bin TL destekte bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...