Türkiye 2021 yılında yüzde 4,5 büyüyecek

Türkiye 2021 yılında yüzde 4,5 büyüyecek

EKONOMİ Haberleri

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Direktörü Douglas Winslow, Türkiye’de bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren büyümenin artmasının, 2021’de ise yüzde 4,5’e ulaşılmasının beklendiğini söyledi.

Koronavirüs şoku öncesi ilk çeyrekte Türk ekonomisinin yüzde 6 seviyesinin üzerine çıktığını kaydeden Winslow, “İkinci çeyrekte sert bir daralma bekliyoruz. Evlerde kalma sürecinin sonunda ekonomik aktivitelerin normalleşmesiyle, üçüncü çeyrekte ise daha yatay bir büyümenin ardından, dördüncü çeyrekte iyileşmenin görülmesini öngörüyoruz. Türkiye’nin 2021 yılında yüzde 4,5 seviyesinde büyümesini bekliyoruz” dedi. Teşvik ve önlemlerin ekonomik aktivite için destek sağlayacağını belirten Winslow, yıl sonunda enflasyonun yüzde 8,5, faizin de yüzde 8,75’e ineceği tahmininde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...