136 bin firmanın KOSGEB taksitleri üç ay ertelendi

136 bin firmanın KOSGEB taksitleri üç ay ertelendi

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan KOBİ’lere müjdeli haber geldi. KOSGEB’in kredi destek programından faydalanan ve bankalara ödemeleri devam eden 136 bin KOBİ’nin nisan, mayıs ve haziran aylarındaki kredi taksitleri üç ay ertelendi.

Bu işletmelerin nisan, mayıs ve haziran aylarına tekabül eden borçları 713 milyon TL tutuyor. Erteleme karşılığında işletmeler herhangi bir masraf ödemeyecek. Ertelemeden dolayı oluşacak finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada “Covid-19'un ekonomik etkilerini azaltmak için kritik bir adım attık. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın açıkladığı yeni tedbirler doğrultusunda KOSGEB'in Kredi Destek Programı’ndan faydalanan işletmelerin nisan, mayıs ve haziran taksitleri üç ay ertelendi. 136 bin 255 işletmeye şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...