Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Turistik yeme içme tesislerine yeni kriterler

Turistik yeme içme tesislerine yeni kriterler

EKONOMİ Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yeme içme tesisleri için normalleşme sürecinde hayata geçirilecek yeni kriterlerini belirledi.

Damla Peker ANKARA

Bu göre, tesislerde çocuk oyun alanları, elle temas edilen oyun makineleri kapatılacak. Tavla, okey gibi elle temas edilen bütün oyun araçlarının kullanımı durdurulacak. Evcil hayvanların işletmelere girişi önlenecek. Valeler her araç teslim alma ve teslim etme hizmetinden önce ve sonra el antiseptiği ile ellerini temizleyecek. İşletme girişinde ateş ölçümü yapılacak. 38 dereceden yüksek ateşi olanlar geri çevrilip sağlık kuruluşuna başvurmaları için uyarılacak. Misafirlerin yapacağı ödemelerde, nakit ödeme yerine mümkün olduğunca temassız pos cihazları, online ödeme gibi yöntemler tercih edilecek. Gıda üretiminde kullanılan buhar ve buz ‘içilebilir nitelikteki sudan’ elde edilecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...