Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bankalara 122 milyon TL para cezası kesildi

Düzenleyen:
Bankalara 122 milyon TL para cezası kesildi

EKONOMİ Haberleri

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele döneminde bankalar hakkında gelen şikâyetleri cezasız bırakmadı.

Mayıs ayında bankalara toplam 121,7 milyon lira idari para cezası uygulandı. Şikayetler arasında; vatandaşların ödemelerde öteleme, yapılandırma ve esneklik sağlama taleplerinin karşılanmaması başı çekti. Piyasa rayicinin üzerinde faiz oranları ve masrafların teklif edilmesi, kredi taleplerinin çeşitli gerekçeler öne sürülerek engel çıkarılması da, ceza kesilen şikayetler arasında yer aldı. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, vatandaşların ticari ve bireysel bütün taleplerini 7/24 esasına göre internet ve çağrı merkezi kanalıyla bankalara iletebileceği bir yapı oluşturduklarını belirterek "Şikâyetlere ilişkin inceleme süreçleri kesintisiz devam etmektedir" açıklamasında bulunmuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...