Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İki bakanlık ‘Schengen’ için harekete geçti

İki bakanlık ‘Schengen’  için harekete geçti

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüs salgını sürecinde başta Avrupa ülkelerine olmak üzere yük taşımacılığı yapan sürücülerin vize sıkıntısına karşı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve TOBB harekete geçti.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Uluslararası taşımacılık yapan bazı Türk firmaların sürücülerinin vize problemleri sebebiyle sefer sürelerinin uzadığı, bu sebeple de 90 günlük kalış sürelerini aşan şoförlere çeşitli yaptırımlar uygulandığı öğrenildi. Konuyla ilgili olarak kısa süre önce, Avrupa Birliği’ndeki Türk Temsilcilikler yoluyla AB Komisyonu İçişleri Genel Müdürlüğü nezdinde girişimde bulunulduğu belirtiliyor. Müdürlüğe bağlı “Schengen” vizesi bölümü yetkilileri tarafından, vize sürelerinin AB mevzuatı ile belirlendiği, bunun komisyon tarafından resen uzatılmasının mümkün olmadığının ifade edildiği vurgulandı. TOBB da vize sorunlarının uluslararası camiada minimuma indirilmesi için tespit çalışmalarına başladı. Uluslararası alanda daha hızlı aksiyon alınabilmesi, kalıcı ve kesin çözümler elde edilebilmesi ve muhataplara karşı ispat zorunluluğu şartının yerine getirebilmesi için sektörden bilgiler toplanıyor.

TOBB RAPOR HAZIRLAYACAK
Bu bilgi ve belgeler bakanlıklara gönderilmek üzere hazırlanacak raporlara eklenecek. Raporlar kapsamında vize başvurularında sıkıntı yaşanan Schengen üye ülke temsilciliklerinin başvurulara ne tür cevaplar verdikleri, vize reddedildiyse; ret sebebini gösteren resmî belgeler, vize başvurusunun hangi şartlarda yapıldığı gibi konular yer alacak.

IRAK VE İRAN SINIRINDA 'TEMASLI' TİCARET BAŞLADI
Covid-19 pandemisi sebebiyle bir süredir kapalı olan başta Habur ve Gürbulak olmak İran ve Irak’a açılan gümrük kapıları uluslararası yük taşımacılığına yeniden açıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Sağlık ve güvenlik tedbirleri alınmak suretiyle ticari araç giriş çıkışlarına yeniden izin verilecektir. Irak ve İran’a açılan gümrük kapılarımızın yeniden açılması ile birlikte, ticaretimizin aksamaması için devreye alınan ‘temassız ticaret’ uygulamasına da son verilecektir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...