HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Borsaya 312 bin yeni yatırımcı

Düzenleyen: /
Borsaya 312 bin yeni yatırımcı
Borsa, Borsa Yatırımcı, Haber

EKONOMİ Haberleri

Uzun yıllardır 1,1 milyon civarında dolaşan borsadaki yerli bireysel yatırımcı sayısı, pandemi döneminde hızla artarak 1,5 milyonu aştı.

Faizde getirinin kalmaması ve hisselerin pandemi endişesiyle kelepir fiyatlara gerilemesi, ilgiyi artırdı. Martta 82 bin sınırına kadar gerileyen borsa, dünkü işlemlerde 110 binin üzerine çıktı. Sadece mayıs ayında 80 bin 406 yeni bireysel yatırımcı geldi. Yılbaşından beri borsaya gelen yatırımcı sayısı ise 312 bin 681 oldu. Alnus Yatırımın raporunda "81 şehirde borsaya yönelim görülüyor. En çok 80 bin kişiyle İstanbul’dan yeni yatırımcı gelirken; Bayburt, 256 yeni yatırımcı ile en düşük katılımı gerçekleştirdi. Yatırımcı sayısını en çok artıran ilk 14 il, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çıktı. Yüzde 14 ile Şırnak ve Hakkâri birinci oldu. Yeni yatırımcıların yüzde 75'i, 100 bin TL'nin altında parayla giriş yaptı" denildi. Borsa İstanbul, yatırımcının zarara uğramaması için bir video paylaşarak, "hisse senedinin yatırım aracı olduğunu, uzmanlara danışılması ve tüyo ile hareket edilmemesi gerektiğini” vurgulamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...