Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Tedarik üsleri maliyetleri azaltacak

Tedarik üsleri maliyetleri azaltacak

EKONOMİ Haberleri

Pandemi sonrası hedef ülkelerde kurulacak lojistik merkezleri 2023 yılı 226,6 milyar dolar ihracat hedefine giden yolda büyük bir rol oynayacak.

ÖNDER ÇELİK

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi’ye göre korumacılık tedbirlerinin pandemiyle birlikte daha da artış gösterdiği bu dönemde lojistik sektöründe her yaşanan gelişme ihracatçıların ve hedef ülkelerle ikili ticaretin lehine olacak. Eskinazi “Pandemi süresince tedarik zincirinin kırılmasıyla gördük ki global lojistik sistemleri hayati önem arz ediyor. Türkiye’nin dünya geneline hizmet sunan bir e-Ticaret merkezi hâline gelmesi yolundaki süreci hızlandıracak lojistik merkezlerine ve e-Ticaret’te iş birliklerine ihtiyacımız var. Buna odaklanarak yeni nesil ticaret köprüleri oluşturmalıyız. Ticaret Bakanlığımızın ihracatçı birlikleri ve lojistik sektörüyle bir araya gelerek hedef pazarlara erişimi kolaylaştıracak, var olan pazarların büyümesini sağlayacak lojistik merkezlerinin bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz. Tedarik üsleri, e-İhracat’ta hızlı teslimat ve iade maliyetlerinin azaltılmasında da büyük rol oynayacak. Yurt dışında kurulacak tedarik üslerinin özellikle e-İhracat yapmayı hedefleyen B2B şirketlerimiz için ayrı bir önemi var” değerlendirmesini yaptı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...