Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dev alıcılar kapımıza gelip pazarlığa oturuyor

Dev alıcılar kapımıza gelip pazarlığa oturuyor

EKONOMİ Haberleri

Üreticilerin yavaş yavaş da olsa Çin’den pay aldığını belirten Şekib Avdagiç “Düne kadar bizim kapısında beklediğimiz kimi dev alıcıların şimdi bizim kapımıza kadar gelerek pazarlığa oturduklarına şahit oluyoruz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, Türkiye’nin salgınla mücadeleden diri çıkmasının ve her şartta üretimden kopmamasının karşılığını almaya başladığını söyledi. Salgının ilk günlerinde “Siparişlerin bir bölümünün Uzak Doğu’dan ve bilhassa Çin’den Türkiye’ye kayabileceğini” söylediklerini hatırlatan Avdagiç “Üreticilerimiz yavaş yavaş da olsa Çin’den pay alıyor. Çin’den pay almaya başlamamızın, Çin’in güçsüzlüğü ile bir ilgisi yok. Bu konuda en önemli iki etkinin biri, alternatifsiz kalmak istemeyen küresel değer zincirlerinin tercihlerindeki farklılaşmadır. Diğeri ise Türkiye’nin salgınla mücadeleden diri çıkması, her şartta üretimden kopmamasıdır. Küresel markaların, dünya değer zincirinin güçlü aktörlerinin Türk firmalarıyla temasları artıyor. Hatta, Düne kadar bizim kapısında beklediğimiz kimi dev alıcıların şimdi bizim kapımıza kadar gelerek pazarlığa oturduklarına şahit oluyoruz. Bunlar güzel gelişmeler. Şimdi bu gelişmeyi kalıcı hâle getirmek önemli” ifadelerini kullandı. “Özel sektörün ekim ayından itibaren ödeme termini gelen ertelenmiş SGK primi, KDV, stopaj ve kurumlar ile Gelir Vergisi için 2021’de makul bir ödeme takvimi oluşturulmasını arzu ediyoruz” diyen Avdagiç, şunları kaydetti:
En son Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı’mız Zehra Zümrüt Selçuk, Kısa Çalışma Ödeneği’nin bir ay daha uzatıldığını açıkladı. İTO olarak, bunun kritik sektörlerde en azından yıl sonuna kadar devam ettirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Özellikle pandemi sürecinden hâlâ çok fazla etkilenen turizm, otelcilik, yeme-içme, fuarcılık, kültür-sanat ve bu alanlarla bağlantılı faaliyet gösteren şirketler için Kısa Çalışma Ödeneği’nin yılbaşına kadar uzatılmasının faydalı olacağı kanaatindeyiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...