Binlerce kişi kablolarla çocuklara kod yazdıracak

Binlerce kişi kablolarla çocuklara kod yazdıracak

EKONOMİ Haberleri

Teknoloji kullanımının artması, evlerde kablodan şarj cihazına, telefondan bilgisayara, saç kurutma makinesinden su ısıtma cihazlarına kadar çok sayıda elektronik atığın birikmesine sebep oldu.

Kullanıcıların çoğu bunların nasıl değerlendirileceğini bilmeden bekletirken, birçoğu da çöpe atarak milyonlarca dolarlık ekonomik kayba sebep oluyor. Vodafone, bu kayıpların önlenmesi amacıyla bir süre önce başlattığı "Bu Atıklar Kod Yazıyor" çalışmasını yeni iş ortaklarıyla genişletme kararı aldı. Projeye Artıtel, Deloitte Türkiye, Hewlett Packard, Enterprise, Karel, KPMG Türkiye, Mikrolink ve Ostim Organize Sanayi Bölgesi de destek verecek. Vodafone böylece şimdilik 6 şehirde 3.700'den fazla çalışanın desteğiyle toplayacağı elektronik atıkları geri dönüştürerek Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kodlama sınıfları açacak. Vodafone'un Yarını Kodlayanlar Projesi çerçevesinde hayata geçirilecek kodlama sınıfları, bütün çocuklara ücretsiz olarak açılacak. Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel, stratejinin temel taşlarını dahiliyet ve sürdürülebilirliğin oluşturduğunu belirterek, 2025 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerjilendirmeyi ve elektronik atıkların yüzde 100 geri dönüşümünü hedeflediklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...