Galata Kulesi ekime tamam

Galata Kulesi ekime tamam

EKONOMİ Haberleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İstanbul’un simgelerinden Galata Kulesi’nde sürdürülen restorasyon faaliyetlerinde sona yaklaşıldı.

Çalışmaları yakından takip eden Bakan Mehmet Nuri Ersoy, tarihî yapıya önceki akşam ziyaret gerçekleştirerek, incelemelerde bulundu. Kuleyi gezen ve işlemleri denetleyen Bakan Ersoy, yetkililerden bilgi aldı. Galata Kulesi’nin, ekim ayının başında yeniden ziyarete açılması planlanıyor. Çalışmaları yapacak firmaya 30 Haziran'da yer teslimi yapılmıştı. 11 milyon liralık bedelle gerçekleşen restorasyon neticesinde, 1967 yılındaki yapay eklentilerden oluşan molozlar çıkarıldı. Çalışmaların ardından Galata Kulesi, sonradan eklenen yapılardan kurtarıldıktan sonra asıl kimliğine kavuşmuş olacak. Bakan Ersoy'un paylaştığı "Beyoğlu Kültür Yolu" projesinde Galata Kulesi de önemli bir yere sahip olacak. Galataport'a gemilerle gelecek turistler, Beyoğlu'na geçerken Galata Kulesi'ne uğrayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...