Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pandemide tarıma 14 milyar TL

Pandemide tarıma 14 milyar TL

EKONOMİ Haberleri

Türk bankacılık sektörünün tarıma sağladığı kredi desteği geçen yılın sonuna göre yaklaşık 14 milyar lira arttı ve 121,8 milyar liraya yükseldi.

Bankalar mazot, gübre, zirai ilaç, tohum, fide, yem ve ekipman ihtiyaçlarını karşılamak için, çiftçilere ve firmalara ön ödemesiz, hasatta ödeme ve esnek ödeme gibi imkânlar sağladı. Anlaşmalı iş yerlerinden alımlar için özel kredi kartları da sunuldu.
Ziraat Bankası Tarım Bankacılığından Sorumlu Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf "2010-2020 döneminde tarımsal üretime yönelik olarak kullandırdığımız kredilerin miktarı 258 milyar TL'yi, kredi kullandırdığımız üretici sayısı ise 4,5 milyon kişiyi aştı. Doğru fiyatlandırma ve doğru modellerle, üreticiler, kredi borçlarını zamanında ödeyebildi. Tarım kredilerinden kaynaklanan takipteki alacak oranı, sektörün çok altında, yüzde 1,8 gibi düşük bir oranda. Pandemi süreci tüm dünyaya bir defa daha göstermiştir ki, tarımsal üretim ve dolayısıyla gıda tedariki sekteye uğrarsa, başka hiçbir şeyin önemi kalmamaktadır. Bu nedenle bizim için tarım sektörü ve tarımın finansmanı bir memleket meselesidir" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...