2021 için beklenen zam oranı yüzde 13,8

2021 için beklenen zam oranı yüzde 13,8

EKONOMİ Haberleri

Yönetim danışmanlığı firması Mercer, iş dünyasındaki ücret ile yan haklarda genel eğilim ve uygulamaları ortaya koyan ‘Ücret ve Yan Hak Trendleri Ara Anketi’nin sonuçlarını açıkladı. Buna göre firmaların yüzde 53,4’ü 2021 yılı için yüzde 13,8 bandında zam ile enflasyonun üzerinde ücret artışı planlıyor.

Araştırmaya göre firmaların yüzde 61,2’si izinler konusunda herhangi bir aksiyon almazken aksiyon alan firmaların oranı yüzde 38,8 oldu. Alınan aksiyonlar arasında yüzde 40,6 oranı ile toplu izin uygulaması ilk sırada gelirken bunuz yüzde 48,4 ile köprü izni ve yüzde 28,1 ile mazeret izni takip ediyor. Firmaların yüzde 82,8’i ise ücretsiz izin uygulamasına gitti.

UZAKTAN ÇALIŞMA KALICI OLUYOR
Pandemi süreciyle birlikte uygulamaya başlanan uzaktan çalışmanın kalıcı olması yönünde firmaların çalışma içinde oldukları da göze çarpıyor. Araştırmaya göre firmaların yüzde 45,1’i uzaktan çalışmayı kalıcı hâle getirmeyi hedefliyor. Yüzde 94,7 ile merkez ofis çalışanları uzaktan çalışma planlanan pozisyonlar arasında ilk sırada yer alıyor. Ardından yüzde 77,9 ile bilgi işlem, yüzde 56,8 operasyon, yüzde 46,3 ile saha satış, yüzde 22,1 ile üretim departmanındaki beyaz yakalı çalışanlar geliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...