HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türk şirketi NATO’ya bir milyar maske gönderecek

Düzenleyen: /
Türk şirketi NATO’ya bir milyar  maske gönderecek
Global Maske, Maske, Haber

EKONOMİ Haberleri

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (COVID-19) salgını sonrası en stratejik ürün hâline gelen maskede 200 milyon TL ile ilk ve en büyük yatırımlardan birini hayata geçiren A&S Yatırım Holding iştiraki Global Maske, NATO'nun resmî maske tedarikçilerinden biri oldu.

Üç yıl boyunca NATO’ya çalışacak olan şirket, ilk etapta bir milyar adet maske göndermeyi planlıyor. Fiyata bağlı olarak satışın beş milyar adede kadar çıkabileceğini ifade eden A&S Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Akkuş, kurallar gereği tek bir tedarikçi ile çalışamayan NATO'nun üç yılda 24 milyar adet alım planladığını açıkladı. Günlük 50 milyon adet üretim kapasitesine sahip üretim tesisinde 400 kişilik istihdam gerçekleştirdiklerini ifade eden Akkuş, tesisin en önemli özelliğinin el değmeden, tamamen hijyenik şatlarda üretim yapmak olduğunun altını çizdi. Akkuş, bu kapsamda 28 adet belge ve teste sahip olduklarını vurguladı.

İÇ PİYASAYA HİBE DİYOR
İç piyasaya hiç ürün satmadıklarını, sadece hibe ettiklerini anlatan Akkuş, "Millî dayanışma kampanyasında  USAŞ ile anlaştık. Bu kapsamda 'üretimimizin yüzde 30'unu devlete hibe edeceğiz' dedik. Daha sonra DMO devreye girdi. DMO da ihracata hibe şartı getirdi. Biz de zaten iç piyasaya satmıyoruz sadece hibe ediyoruz, ihracat yapıyoruz” diye konuştu. 16 ülkeye ihracat yapan Global Maske yıl sonuna kadar 500 milyon TL'lik ihracat değerine ulaşmayı hedefliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...