Altın ithalatı son bulacak

Altın ithalatı son bulacak

EKONOMİ Haberleri

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de 2000'li yıllara kadar altın üretimi yapılmadığını, geçen yıl 38 tonla en büyük üretimin gerçekleştirildiğini söyledi.

Söz konusu üretimin, bir önceki yıla göre de yaklaşık yüzde 40 artış gösterdiğini aktaran Bakan Dönmez, şöyle konuştu: 2020 hedefimiz, salgına rağmen 44-45 ton. Ancak bu da yeterli değil. Her yıl 130-160 ton altın ithal ediyoruz. Rakamlar az değil, bu yıl ilk altı ayda altın ithalatına ödediğimiz bedel 11 milyar dolar. Belki en büyük ithalatı yapmış olacağız. Kuyumculuk sektörümüz iyi, ihracatımız da var ama bu kadar bedeli niçin yurt dışına ödeyelim? Aramalara hız veriyoruz. Yeni altın sahalarımız da oldu. Bunların bir kısmını Türkiye Varlık Fonuna devrettik. İnşallah orada değerlendirilecek. Hedefimiz, önümüzdeki 5 yılda altın üretiminde yıllık 100 tona ulaşmak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...