Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

5 yeni havalimanı daha geliyor

5 yeni havalimanı daha geliyor

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 18 yılda 26 olan havalimanı sayısının 56'ya çıktığını belirterek bunlara beş yeni havalimanı daha ekleneceğini söyledi.

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Elâzığ'a gelen Karaismailoğlu yapımı süren ve yüzde 80 oranında tamamlanan ikinci pistte incelemede bulundu. 2003 yılında hizmete açılan Elâzığ Havalimanı'nda, yıllık yolcu sayısının yıllar içinde giderek artış gösterdiğini bir  milyonu geçtiğini belirten Karaismailoğlu "İkinci pist çalışmalarımızda şimdiye kadar, 550’ye 150 metre boyutlarındaki yeni ilave apronumuzu tamamladık. Askerî taksi yolları ile yüksek sürat taksi yollarının gövdelerini yaptık. Elazığ Havalimanı ikinci pisti, ilave apron işlerimizi, 2021 yılının Haziran ayında tamamlayıp, inşallah halkımızın hizmetine açacağız. Projemiz tamamlandığında Elazığ bölgesinde ulaşım ve lojistik üssü hâline gelecek" diye konuştu. Hava yollarının kendileri için her daim stratejik bir alan olacağına değinen Bakan Karaismailoğlu "Önemli yatırımlar yaparak 2003’de 26 olan aktif havalimanı sayımızı, son on sekiz yılda 56’ya çıkarmamız da bunun bir göstergesidir. Yapımı devam eden 5 yeni havalimanı projemiz tamamlandığında, havadaki gücümüz daha da artacaktır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...