Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otoyol ve köprülere fiyat müjdesi! Talep azsa, ücret düşecek

Düzenleyen:
Otoyol ve köprülere fiyat müjdesi! Talep azsa, ücret düşecek

EKONOMİ Haberleri

Yeni yılda otoyol ve köprü ücretlerine “dinamik fiyatlandırma” yapılacak. Buna göre trafiğin akışı 7/24 takip edilecek. Eğer ücretli geçişlere talep azsa az, çoksa çok ücret alınacak.

Osman Çobanoğlu ANKARA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yollarda önemli bir düzenlemeye hazırlanıyor. 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda otoyol ve köprü ücretlerine ilişkin “dinamik fiyatlandırma” düzenlemesine yer verildi. Programa göre Bakanlık, 2021 yılı içerisinde otoyol ve köprü ücretlerinin anlık değişkenlik gösterebileceği "dinamik fiyatlandırma" ile ilgili çalışmalara başlayacak. Çalışmaya ilişkin raporda "Otoyol ve köprülerde dinamik fiyatlandırma ile talep yönetimi sistemi hayata geçirilmesi amacıyla çalışmalara başlanacak" ifadesi kullanıldı. Avrupa'da da kullanılan dinamik fiyatlandırma modelinde kullanıcıların talebi 7 gün 24 saat boyunca özel yazılımlarla takip ediliyor. Fiyatlandırma stratejisi de bu yazılımlar aracılığıyla talebin yoğunluğuna ya da azlığına göre değişebiliyor. Havayolu şirketlerinin de kullandığı yöntemle, işletmecinin zararına yol açmadan, daha az yoğun dönemlerde daha ucuza kullanılabilmesi amaçlanıyor. 

BAKIM, ONARIM ÖZEL SEKTÖRE 

Öte yandan ulaştırma sektöründe önceliğini ve yapılabilirliğini kaybetmiş projeler sonlandırılacak. Programda aynı zamanda karayollarına ilişkin yapılacak çalışmalarla da ilgili kararlara yer verildi. Buna göre kara yolu ağında bakım ve onarım hizmetlerinin ağırlıklı olarak özel kesim marifetiyle performans esaslı sözleşmelerle yürütülmesi için gerekli hukuki ve kurumsal düzenlemelerle ilgili çalışmalar tamamlanacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...