Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İzmirliyi kutu sökerek 'gaz'a getiriyor

Düzenleyen:
İzmirliyi kutu sökerek 'gaz'a getiriyor

EKONOMİ Haberleri

İzmir’de 890 bin abonesi bulunan İzmir Doğalgaz, 1.500 kilometrelik yeni altyapı yatırımıyla 26 ilçede, 160 bin aileyi daha çevreci ve ekonomik yakıt olan doğalgazla buluşturmaya hazırlanıyor. İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, sıcaklık ve kiracı yoğunluğu sebebiyle abone yapmakta sıkıntı yaşadıklarını, doğalgaza geçmeyenlerin kapılarındaki kutuları sökmeye gidince abone olduklarını söyledi.

Önder Çelik İZMİR

Konutlarda; ısınma, sıcak su, pişirme, soğutma amaçlı; sanayide elektrik üretimi, buhar, ısınma ve soğutma amaçlı olarak kullanılan doğalgaz, diğer enerji türlerine göre daha ekonomik olması özelliği ile öne çıkarken, doğalgaz kullanımında yüzde 90'nın üzerinde verim sağlanıyor. Kesintisiz olduğu için hem bireyler hem de sanayi kuruluşları tarafından tercih edilen doğalgaza geçişte bazı yerlerde ise sorun yaşanıyor. İzmir’in 2005'ten bu yana doğalgaz dağıtımını üstlenen Koloğlu Holding şirketlerinden İzmir Doğalgaz, Aralık 2005'ten Ekim 2020 sonuna kadar yapılan altyapı çalışmaları ile toplam 6.305 kilometre polietilen hat, 709 kilometre çelik hattı kapsayan şebekeyi tamamladı. Söz konusu yatırımlarla 1 milyon 375 bin haneye gaz götürdükleri hâlde abone sayısının 890 bin olduğunu dile getiren şirketin Genel Müdürü Ahmet Yetik, kapılarına kadar götürmelerine rağmen 20 bin binanın doğalgaz imkânından faydalanmadığını söyledi. Bu konuda çözüm için doğalgaz kutularını sökme yolunu tercih ettiklerini ifade eden Yetik “İnsanlar kutu sökülmesin diye abone oluyor. Bu yolla 30 bin abone kazanımı sağladık. Amacımız kutu sökmek değil ama İzmirliyi ikna etmek zor” dedi. Gaza geçilmemesinin nedeninin sıcak iklim ve kiracı fazlalığı nedeniyle ev sahiplerinin isteksizliği olduğunu belirten Yetik, bu konuda İzmirlilerden ve yerel yöneticilerden destek beklediklerini ifade etti.

1,8 MİLYAR LİRALIK KATKI

İzmirlileri çevreci ve ucuz enerji kaynağı olan doğalgazla buluşturma yolunda yatırımlarına devam edeceklerini belirten Yetik “2020-2021 yıllarında 26 ilçede 160 bin hane için 1.500 kilometrelik altyapı yatırımı yapacağız. Yapacağımız yatırımlarla ekonomiye 1,8 milyar liralık katkı sağlayacağımızı düşünüyoruz. İzmir'in yüzde 60'ına ulaştık. Hedefimiz 2 milyon aboneye çıkmak. Doğal gaz kullanımının arttığı kentlerde hava kalitesinin arttığı görülüyor. İzmir’de yapacağımız ilave yatırım ile potansiyel 160 bin hanenin ve alternatif yakıtlar kullanan sanayi kuruluşlarının doğalgaz erişimini sağlamayı, bu şekilde kentin hava kalitesine önemli ölçüde katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Doğrudan istihdamla geçici olarak 630, sürekli olarak ise 100 personele daha iş sahası oluşturacağız” ifadelerini kullandı.

ABONEMATİK İLE ŞUBESİZ İŞLEM

Yetik, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından onaylanmış 12 adet AR-GE projesi yürüttüklerini ve söz konusu projelerin toplam bütçesinin 6,8 milyon lira olduğunu bildirdi. Bu projelerden birinin 'Abonematik' olduğunu ifade eden Yetik "Bunları İzmir'in çeşitli noktalarına koyacağız ve müşterilerimiz buradan abone olup, paralarını buradan yatıracaklar ve evraklarını buradan işleme koyacaklar. Bunu da önümüzdeki iki sene içinde devreye alacağız. Müşterilerimizin mümkün olduğunca şubelere gelmeden işlemlerini yapmasını istiyoruz" konuştu.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...