Galerilerin elinde patladı

Galerilerin elinde patladı

EKONOMİ Haberleri

İkinci el oto pazarında son iki haftadır yaprak kımıldamıyor. Araç fiyatlarının yüksek olması ve artan faiz oranlarından dolayı vatandaşların araç kredisi çekmek istememesi, araç satışlarını durma noktasına getirdi.

Bunda sıfır otomobilde teslimat sürelerinin azalması ve kampanyalar da etki oldu. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel "Artan faizler kredi faizlerini de yükseltecek ancak kurlardaki düşük indirimli kampanyalar için alan açacak" derken Honda Satış Müdürü Serdar Akman da faiz artışı sebebiyle alım iştahında azalma gördük. Yeni faizler sebebiyle iptal dahi yaşanabilir" dedi. Öte yandan sıfır otomobilleri toplayıp vurgun yapmak isteyen galerileri ise zor günler bekliyor. Üç ay önce sıfır otomobil için sıraya giren tüketiciler otomobillerine kavuşurken ikinci el piyasasındaki sıfır otomobiller galerilerin elinde patladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...