HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Amasya elmasına Afrika’dan talip çıktı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Amasya elmasına Afrika’dan talip çıktı
Amasya Elması, Afrika, Haber

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Amasya’nın dünyaca ünlü misket elmasına Batı Afrika ülkesi Gine’den talip çıktı.

Türkiye ziyareti kapsamında Amasya’da bir dizi temaslarda bulunan Gine Ticaret Bakanı Balde Mamadou, ülkesinin Avrupa ülkelerinden satın aldığı çok miktardaki elmaların Amasya’dan alınabileceğini belirtti. Çeşitli işbirliği temaslarında bulunduğu kentte Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı’yı ziyaret eden Gineli Bakan Mamadou, “Ülkemiz elmaları İspanya ve Hollanda’dan alıyor. Amasya’dan yetkilileri ülkemize gönderirseniz tanıtımını yapabiliriz” dedi.

Konuğuna teşekkür edip ziyaret anısına hediyeler veren Amasya Belediye Başkanı Sarı ise adı kentle özdeşleşmiş elmanın Afrika pazarına ihracının yanı sıra Gine ve Türkiye arasındaki gelişen iş birliğinin artmasına yönelik üzerlerine düşeni yapacaklarını söyledi.

Amasya elmasına Afrika’dan talip çıktı

Kesince yıldızlaşıyor
Ortasından yatay kesildiğinde çekirdekleri yıldız şeklini alan ve bir tarafı kırmızı, diğer tarafı yeşil olan coğrafi işaret tescilli Amasya misket elması tadıyla tercih edilen bir meyve olarak biliniyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...