Bankalara baskı kalktı

Bankalara baskı kalktı

EKONOMİ Haberleri

Salgında bankalara "belirli limite kadar zorunlu kredi verdirmeyi" amaçlayan aktif rasyosu uygulaması yıl sonunda yürürlükten kalkacak

Ekonomide yeni dönem ve normalleşme adımları çerçevesinde önemli bir karar daha alındı. Bankalara, vereceği kredilerde ve tahvil ile döviz alımlarında zorunlu limitler ve kısıtlamalar getiren 'aktif rasyosu' uygulaması 31 Aralık tarihi itibariyle yürürlükten kaldırılacak. Böylece bankalar, piyasanın gerektirdiği pozisyonları serbestçe alabilecek. Mali yapılarının da bozulması önlenecek. Analistler "Aktif rasyosu kararı, normal şartlarda alınmadı. O dönemde ekonomiyi desteklemek için kredi büyümesi gerekiyordu. Ancak uygulama, zamanla bankacılık sektörü üzerinde baskıya döndü. Enflasyon üzerinde olumsuz etkileri görüldü. Şimdi bundan vazgeçilmiş olması da doğru karar" görüşünü dile getirdi. Kararın ardından borsada bankacılık endeksi yüzde 3'e yaklaşan yükseliş kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...