Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Silah sistemleri fabrikası açılıyor

Silah sistemleri fabrikası açılıyor

EKONOMİ Haberleri

ASELSAN Konya Silah Sistemleri (AKSS) Fabrikası, 17 Aralık'ta açılacak. Gerek tasarımı gerekse yapımı ile bir model yatırım olan Konya Silah Sistemleri Fabrikasının savunma sanayiinin yeni nesil üretim merkezi olacağı belirtildi.

Çalışmaları yerinde görmek üzere bir ziyarette bulunan AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız'a bilgi veren AKSS Fabrikası Genel Müdürü Bülent Işık, fabrikada son dokunuşların yapıldığını söyledi. Altunyaldız, toplam 63 bin 300 metrekarelik kapalı kullanım alanına sahip fabrikanın, mühendislik ve tasarım alanında görev yapan 820 personel ve 400 teknisyenle 1220 kişiye istihdam sağlayacağını aktardı. Fabrika, ileriki zamanda güvenli bilişim teknolojileri (IT) yapılarına da uyumlu şekilde cevap verebilecek şekilde ziyan edildi. Fabrika savunma sanayii alanında ihracatın artışına da önemli katkı sağlayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...