100 milyonluk 'kral' satış

100 milyonluk 'kral' satış

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’den TV satış ve lisanslı ürün satışı olarak dünyaya açılmış tek yerli karakter Kral Şakir, 2020'de 100 milyon TL’nin üzerinde bir lisans gelirine ulaştı.

Ekonomi Servisi

Kral Şakir’in babası ve Grafi2000 Prodüksiyon’un kurucusu karikatürist Varol Yaşaroğlu, lisanslı ürünler kapsamında 50 kategoride 40’tan fazla şirketle iş birliğine gittiklerini belirterek “Satışların 2019’a göre bu yıl 1,5 kat artmış olması bize, Kral Şakir ile yerli firmalarımız için de bir ‘karakter fabrikası’ meydana getirdiğimizi göstermiş oldu. 2021 yılı için  satış hedefimiz de iki kat artış” dedi.
Yaşaroğlu, Kral Şakir'in uluslararası çizgi film kanalı Cartoon Network’te yayınlanan ilk Türk çizgi dizisi olduğuna dikkat çekerek "Kral Şakir, bugün artık Orta Doğu’dan Afrika ve Türk Cumhuriyetlerine kadar, 18 farklı ülkede sekiz ayrı dilde gösterimde. Türk firmalarının Kral Şakir lisanslı toplam 10 milyon adet üretimle ve 200’ü aşan ürünle yurt dışına taşıyor olmasından çok memnunuz. Kral Şakir 2020 yılında okul kategorisinde de 8 milyon 820 bin TL’lik ürünümüz satıldı.  Ürünlerimizin önümüzdeki beş yıl içinde Avrupa da dâhil toplamda 35 ülkede satılır hâle gelmesini istiyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...