Deri sektöründen küresel ‘motivasyon’ buluşması!

Deri sektöründen küresel ‘motivasyon’ buluşması!

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin (TDKD) bu yıl 5’incisini düzenleyeceği ‘Leather&Fur’, 12 ülkeden yaklaşık bin yabancı sektör profesyonelini Antalya’da ağırlayacak. TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, “Salgın sürecinde turizmden sonra olumsuz anlamda en fazla etkilenen ikinci sektörüz. 11-14 Aralık tarihleri arasındaki fuarımız, ticaretten ziyade sektörümüzü moral ve motivasyon olarak ayakta tutacak” dedi.

ÖNDER ÇELİK

İhracat, üretim ve istihdam odaklı çalışan Türk deri ve dış giyim sektörü, önümüzdeki ay 12 ülkeden yaklaşık bin yabancı sektör profesyonelini Antalya’da ağırlamaya hazırlanıyor. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneğinin (TDKD) düzenlediği ‘Leather&Fur’ Fuarı, 11-14 Aralık tarihleri arasında Antalya’da kapılarını açacak. 55 katılımcı firma, son kreasyonlarını dünyanın önde gelen deri ve dış giyim üreticilerine sergileyecek. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek olan etkinlik, salgın sürecinde ciddi daralma yaşayan sektör için de 2021 ve sonrasına hazırlık açısından kritik önem arz ediyor.

ÖNCE MORAL VE MOTİVASYON
Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, bu yılki etkinliğin ticari değerinden çok manevi anlamda büyük öneme sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu: Türk deri ve konfeksiyon sektörünün hedef kitlesi yüzde 95 oranında yabancılar. Dünyanın dengelerini altüst eden Covid-19 salgınında turizmden sonra olumsuz anlamda etkilenen ikinci sektörüz. Bu yılın ilk 10 ayında, bir yıl öncesine göre yüzde 30 daralma yaşadık. Üreticilerimiz ticari kaygılardan ziyade konsantrasyonlarını kaybetme noktasına geldiler. Hepimiz için zor bir durum ancak 2021’in ikinci yarısından itibaren bir talep patlaması beklentimiz mevcut. Bu duruma hazırlıklı olmamız için motivasyona ihtiyacımız var. Bu yılki fuarımızda hedefimiz ticaretten önce motivasyon. Hem üreticilerimiz hem de alıcılar için büyük öneme sahip. Asıl amacımız sektörümüzü dinamik kılmak.

RUSYA’DA YOLUMUZ VAR
Rusya’nın sektör için büyük önem arz ettiğini ifade eden Gözmen, “En fazla ihracatımız Rusya’ya ancak yeterli değil. Bu ülkenin yıllık 306 milyon dolar deri ve kürk ithalatı var. Bizim ihracatımız ise 21 milyon dolar seviyelerinde. Bu pastadan çok daha fazla pay almalıyız. Kalite ve üretim teknolojisi açısından da dünyada rakibimiz yok demek yanlış olmaz. Daha yüksek fiyatlarla daha fazla ülkeye açılmalıyız. Mevcut pazarlardaki pazar payımızı artırmanın yolu ise bu fuarlardan geçiyor” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...