Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yeşil enerjiye 2 trilyon dolar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Yeşil enerjiye 2 trilyon dolar

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yenilenebilir enerjiye son 10 yılda yaklaşık 2 trilyon doların üzerinde bir yatırım yapıldığını belirterek, önümüzdeki beş yıl içerisinde bu rakamın 3,3 trilyon dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

YENADER tarafından düzenlenen "Dünya'da Yeni Ekonomik Düzen, İklim Krizi ve Yenilenebilir Enerjinin Önemi" başlıklı zirveye video konferans yöntemiyle katılan Dönmez "Küresel enerji görünümünde rüzgâr her geçen gün yenilenebilir enerjiden yana daha güçlü bir şekilde esiyor. Pandemi sürecinde dahi elektrik üretiminde payı artmaya devam eden kaynak yenilenebilir enerji oldu. Son 10 yılda yaklaşık 2 trilyon doların üzerinde bir yatırım yapıldı bu alana. Önümüzdeki beş yıl da bu rakamın 1,3 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor. 2050 yılına geldiğimizde elektrik üretiminin dörtte üçünden fazlası yenilenebilir kaynaklı olacak. Bütün gayretimiz yenilenebilir enerjideki çıtayı yukarılara çıkarmak. Daha önce güneş enerjisinde hayata geçirdiğimiz Orta Doğu ve Avrupa’nın ilk ve tek tam entegre güneş paneli fabrikasının bir benzerini de rüzgar enerjisinde yapacağız. Tesis çok yakında üretime başlayacak” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...