İnşaat maliyeti arttı, fiyatlara yansıyacak

Düzenleyen:
İnşaat maliyeti arttı, fiyatlara yansıyacak

EKONOMİ Haberleri

Son bir yılda demir fiyatının yüzde 120, hazır betonun yüzde 40 zamlandığını ifade eden Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, maliyetlerde yaşanan artışın önümüzdeki günlerde konut fiyatlarına yansıyacağını, ev almak için şu an fırsat olduğunu söyledi.

ÖNDER ÇELİK

Tahincioğlu Gayrimenkul, içinde tarihî ağaç ve yapıları barındıran yeni konut projesi Nidapark Çengelköy’ü satışa çıkardı. Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu ve Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Mustafa Çakmak’ın temelini attığı projede 12 blok hâlinde 207 konut yer alacak. Projede 2+1, 3+1, 3,5+1, 4+1, 4,5+1 ve 5,5+1 dubleksten oluşan farklı daire seçenekleri bulunuyor. Nidapark Çengelköy’ün az katlı ve yatay mimari ile bölgenin dokusuna uygun olarak tasarlandığının altını çizen Özcan Tahincioğlu, projenin 1 milyar TL yatırım değerine sahip olduğunu söyledi. Nidapark Çengelköy’de dairelerin konfor ve lüksün yanında pandemi şartlarına da uygun olarak tasarlandığına işaret eden Tahincioğlu, “Projemiz içerisinde tarihî bir eser olan Çaprazlı Köşkü de bulunuyor. Büyük ölçüde hasar gören eser, tarafımızca restore edilerek hayata geçirilecek” dedi.

2 MİLYAR TL YATIRIM PLANI
Geçen yılı 2 milyar 250 milyon TL’nin üzerinde satış rakamı ile kapattıklarını, bu yıl Çengelköy projesiyle birlikte satışa çıkacak yeni projelerle toplam 2 milyar TL'lik yatırım planladıklarını anlatan Özcan Tahincioğlu, Covid-19 etkisiyle emtia fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 80 civarında yükseldiğini, maliyet artışının sektörün kanayan yarası olduğunu söyledi. Tahincioğlu, “Demir fiyatında yüzde 120, hazır betonda yüzde 40 artış yaşandı. Maliyet artışının yeni projelerde tüketiciye yansımaması imkânsız” dedi. Dövizdeki artış, dolayısıyla arsa ve inşaat maliyetlerindeki yükseliş sebebi ile önümüzdeki günlerde ev fiyatlarının yükseleceğini belirten Tahincioğlu, gayrimenkulde alım yapmak için en uygun zaman olduğunu belirtti.

YENİ PROJE NİDAPARK ÇENGELKÖY’DE 36 AYA SIFIR VADE FARKI
Tahincioğlu Gayrimenkul Genel Müdürü Mustafa Çakmak, yüzde 25’i satılan Nidapark Çengelköy’de daire büyüklüklerinin 135 ila 450 metrekare arasında değiştiğini ifade ederek “Projemizden konut sahibi olmak isteyenler banka kredisi kullanmadan, dosya ve hayat sigortası masrafı olmadan 36 ay sıfır vade farkı veya 60 ay 0,69 vade farkı avantajlı ödeme planından faydalanabilirler” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...