Türkiye 'doğalgaz rezervi bulunan ülkeler sıralaması'nda yükseldi

Düzenleyen:
Türkiye 'doğalgaz rezervi bulunan ülkeler sıralaması'nda yükseldi

EKONOMİ Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz müjdesini açıklamasının ardından dünya doğalgaz rezervi sıralamasında Türkiye 32. sıradan 28. sıraya yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amasra-1 kuyusunda sondaj çalışmaları yapan Fatih Sondaj Gemisi'nin 135 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfettiğinin müjdesini açıkladı. Böylelikle en çok doğal gaz rezervi bulunan ülkeler sıralamasında 28. sıraya yükseldi.

Erdoğan müjdeyi böyle açıkladı
“Fatih Sondaj Gemimiz yine Sakarya Gaz Sahası’ndaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Hayırlı olsun. Böylece Karadeniz’deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Yeni gaz arama ve sondaj çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeler de bekliyoruz."

Türkiye 32. sıradaydı
Türkiye yeni bulunan 135 milyar metreküplük doğal gaz rezerviyle doğal gaz alanında dünyadaki ülkeler arasında 32. sıradan 28. sıraya yükseldi.

2015 yıllık doğal gaz tüketimi: 47.9 milyar metreküp
2016 yıllık doğal gaz tüketimi: 49.5 milyar metreküp
2017 yıllık doğal gaz tüketimi: 53.8 milyar metreküp
2018 yıllık doğal gaz tüketimi: 50 milyar metreküp
2019 yıllık doğal gaz tüketimi: 46.8 milyar metreküp
2020 yıllık doğal gaz tüketimi:  48,3 milyar metreküp 

Dünyada doğalgaz en çok hangi ülkede var?
Dünyada en çok doğal gaz rezervi 50 trilyon metreküp ile Rusya'da bulunmaktadır. Rusya bu alanda liderdir. Birçok ülkeye doğalgaz satmaktadır. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...