HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çin dijital para için testlere başladı

Düzenleyen: /
Çin dijital para için testlere başladı
Dijital Para, Kripto Para, Bitcoin, Haber

EKONOMİ Haberleri

Çin, dünyanın ilk bağımsız dijital para birimini piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

OSMAN SAĞIRLI

Pekin, tüketicilerin birçok tüccarda harcayabileceği bir dijital yuan test programı başlattı. Geçen ay, Hainan eyaletindeki Çin Uluslararası Tüketici Ürünleri Fuarı'nda birçok banka, ziyaretçilerin dijital RMB'yi içeren çoklu kullanım senaryolarını deneyimlemelerini sağlamak için deneme uygulamaları hayata geçirmişti. Çin hükûmeti, dijital para birimi testlerinin bir parçası olarak şimdiden çok sayıda e-Yuan eşantiyonu gerçekleştirdi.

İLK BÜYÜK EKONOMİ
Geçen yıl, Çin Halk Bankası, bağımsız dijital para birimini 2022 Kış Olimpiyatları için hazır hâle getirme planlarını açıklamıştı. Resmî adı olmayan ancak DCEP (Dijital Para Birimi Elektronik Ödemesi) olarak bilinen yeni para biriminin kripto paralarla bazı özellikleri paylaşacağı belirtildi. E-yuan'ın dolaşımdaki nakdin yerini alması beklenirken, Çin ulusal düzeyde dijital para birimini test eden ilk büyük ekonomi olmayı planlıyor.

EL SALVADOR'A BITCOIN REDDİ
Geçtiğimiz günlerde kripto para birimi Bitcoin'i yasal para birimi olarak onaylayan El Salvador, Bitcoin’i ekonomisine entegre etme konusunda Dünya Bankasından yardım talep ederken, şeffaflık noktasında endişelerini dile getiren Dünya Bankası, El Savador’un talebini reddetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...