Rusya’dan Türkiye’ye talep yüzde 250 arttı

Rusya’dan Türkiye’ye talep yüzde 250 arttı

EKONOMİ Haberleri

Rus turizm sektöründe, vatandaşların en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında başı çeken Türkiye ile uçuşların tekrar başlaması sevinci yaşanırken sektör temsilcileri, Türk tatil noktalarına yönelik yoğun bir talep olduğunu belirtiyor.

Türkiye ile bugün tekrar başlayan uçuşlar sebebiyle Rus turistlerin Türkiye'ye yönelik talebinde yüzde 250 artış olurken Rus turizm sektörü yetkilileri, bu sene 7 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret edebileceğini belirtiyor. Bu da 2019 rakamlarının yakalanması anlamına geliyor. Rusya'nın önde gelen tatil planlama şirketlerinden OneTwoTrip'in Halkla İlişkiler Direktörü Elena Şelehova “Türkiye'nin Rus turistler tarafından tekrar ziyaret edilebileceğini öğrenmemizin ardından Türkiye’ye uçuşlara yönelik talep çarpıcı bir şekilde artarak yüzde 250 yükseldi.

ANTALYA İLK SIRADA
Yüzde 48 payla Rusların çoğu Antalya biletlerini araştırırken yüzde 41 payla İstanbul ikinci ve yüzde 4 payla Dalaman üçüncü sırada yer aldı” dedi. Uçuşların 15 Nisan'dan bu yana yapılamaması sebebiyle Türk turizm sektörünün yanı sıra Rus turizm sektörü de zarar gördü. Rus turizm şirketlerinin ertelenen uçuşlar sebebiyle vatandaşlara yönelik borcunun 50 milyar ruble (yaklaşık 680 milyon dolar) düzeyinde olduğu tahmin ediliyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...