HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Beş ayda 41 otel için teşvik belgesi alındı

Düzenleyen: /
Beş ayda 41 otel için  teşvik belgesi alındı
Otel, Turizm Otel, Haber

EKONOMİ Haberleri

Geçen yıl pandeminin başlamasıyla büyük darbe alan turizm sektörü, bu yıl aşılamanın artmasıyla başlayan ülkeler arası seyahatler ile yaralarını telafi etmeye başladı.

Dünya genelinde turist sayısında altıncı, turizm gelirlerinde ise 14’üncü sırada olan Türkiye, geçen yılın ilk çeyreğinden sonra 22 milyar doların üzerinde kayıp yaşarken, yatırımlar da büyük ölçüde etkilenmişti. Pandemi nedeniyle en ağır hasarı almasına karşın turizmde konaklama alanına yatırım isteği devam ediyor. Yılın ilk beş aylık döneminde 41 otel yatırım projesi teşvik belgesi aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Ocak-Mayıs 2021’e ilişkin açıkladığı Yatırım Teşvik İstatistiklerine göre 41 komple yeni otel yatırımı projesi teşvik belgesi aldı. Dünya gazetesinin haberinde teşvik belgesine bağlanan komple yeni otel yatırım projelerinin türlerine göre dağılımında eski dönemin tersine beş yıldızlı otel öngören proje sayısının az olduğuna dikkat çekildi. 41 komple yeni otelin yalnızca dördü 5 yıldızlı otel yapımını öngörürken, 16’sı 4 yıldızlı, 16’sı 3 yıldızlı otel yapımını öngörüyor. Beş butik otel projesi de teşvik alan projeler arasında yer alıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...