163 ülke ‘Made in Turkey’ klimalarla serinledi

163 ülke ‘Made in Turkey’ klimalarla serinledi

EKONOMİ Haberleri

Bütün dünyanın sıcaklık artışlarından ciddi oranda etkilendiği temmuz ayında Türkiye iklimlendirme sanayii başta Avrupa olmak üzere, dünyanın dört bir yanındaki 163 ülkeye ihracat gerçekleştirdi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre iklimlendirme sanayiinin temmuz ayındaki ihracatı, önceki yılın aynı ayına göre 12,2 artışla 466 milyon 667 bin dolara ulaştı. Sektörün ocak-temmuz dönemi ihracat rakamı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 40 gibi yüksek bir artışla 3 milyar 479 milyon dolar seviyesine ulaştı.

BİRİNCİLİK ALMANYA'DA
İklimlendirme sektörü en fazla ihracatını fiyat bazında Avrupa ülkelerine yaparken birinciliği 53 milyon dolarla Almanya sırtladı. Onu 35 milyon dolarla Birleşik Krallık, 25 milyon dolarla İtalya, 20 milyon dolarla Polonya ve 19 milyon dolarla Fransa izledi. İhracatta başı çeken diğer ülkeler ise Romanya, Rusya, Irak, İspanya ve Özbekistan olarak sıralandı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...