HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çanakkale’de iki yaka birleşmek üzere

Düzenleyen: /
Çanakkale’de iki yaka birleşmek üzere
Çanakkale, Çanakkale Köprüsü, Haber

EKONOMİ Haberleri

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sadece kulelere yakın kısımlardaki tabliyelerin montajının kaldığını, 15 Kasım itibarıyla çelik tabliyelerin kaynaklarının da bitmiş olacağını söyledi.

Köprü inşaatında devam eden çalışmaları inceleyip işçiler tarafından kullanılan ‘kedi yolu’ndan beraberindekilerle 4.608 metre yürüyerek Asya’dan Avrupa kıtasına geçen Bakan Karaismailoğlu, yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada, görevli şirket tarafından projenin yapım bedeline 2,332 milyar avro, kamulaştırma çalışmalarına ise 579 milyon lira harcama yapıldığını ifade etti. Karaismailoğlu, “Proje tamamlandığında yıllık zaman tasarruf tutarı 624 milyon liraya, akaryakıt tasarruf tutarı ise 113 milyon liraya ulaşacak. Her yıl toplam 737 milyon lira tasarruf sağlayacağız. Tabliye bloklarının montajları ile artık 1915 Çanakkale Köprüsü’nün büyük oranda tamamlandığını görüyoruz. Yaklaşık 5.100 personel, 809 iş makinesi ve 7/24 çalışma esasıyla başarıyla sürdürdüğümüz çalışmalarımız sonucunda projemizin 18 Mart 2022’de hizmete girmesi için yorulmak bilmiyoruz” değerlendirmesini yaptı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...