HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çin hükûmeti, iflas riskindeki Evergrande’ı kurtarmayacak

Düzenleyen: /
Çin hükûmeti, iflas riskindeki Evergrande’ı kurtarmayacak
Evergrande, Çin, Evergrande Borsa, Çin Borsası, Haber

EKONOMİ Haberleri

Küresel piyasalar, Çinli Evergrande şirketinin iflas riski sebebiyle, hafta başında son ayların en satıcılı gününü geride bırakmıştı. Dünkü işlemlerde ise piyasalar ‘Evergrande’ şokunu atlatmaya çalıştı.

Küresel borsalara tepki alımları geldi. İç piyasa da bundan etkilendi. Dolar 8,70’in altında denge bulmaya çalıştı. Borsa da 1.400 seviyelerine yakın seyretti. Bu arada kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Çin hükûmetinin zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group’u kurtarmak için herhangi bir doğrudan destek sağlamasını beklemediklerini bildirdi. S&P “Pekin’in ancak çok sayıda büyük gayrimenkul geliştirme şirketinin batmasına veya ekonomi için sistemsel risk oluşturması hâlinde Evergrande için adım atacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı. 305 milyar dolar yükümlülüğü olan Evergrande’ın iflas edeceği endişeleri sadece Çin ve Asya piyasalarında değil, ABD ve Avrupa’da da endişe oluşturuyor. Şirketin yarın yüklü tahvil ödemeleri bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...