Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fed, merakla beklenen faiz kararını açıkladı

Düzenleyen:
Fed, merakla beklenen faiz kararını açıkladı

EKONOMİ Haberleri

ABD Merkez Bankası (Fed), beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Fed üyeleri 2022'de faiz artışı konusunda ayrıştı.

Amerikan Merkez Bankası (Fed), küresel piyasaların merakla beklediği faiz kararını Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısı sonrasında açıkladı.

FAİZ SABİT KALDI
Fed, gösterge faiz oranını yüzde 0-0,25 aralığında sabit tuttu. Küresel piyasalarda beklenti faizlerin bu aralıkta kalacağı yönündeydi. Fed aylık varlık alımlarını 120 milyar dolar olarak devam ettirdi. Fed'in faiz kararının yanı sıra karar metnindeki ifadeler de takip ediliyordu. Karar metninde varlık alımlarına ilişkin ifadeler de yer aldı. Buna göre ekonominin varlık alımlarını azaltmak için hedeflere doğru ilerleme sağladığı ifade edildi. Karar metninde ekonomideki ilerlemenin devam etmesi durumunda varlık alım hızındaki yavaşlamanın gündeme alınabileceği belirtildi.

FİYAT İSTİKRARI HEDEFLERİNDE İLERLEME OLANA KADAR POLİTİKA DEVAM EDECEK
Fed, hanelere ve işletmelere kredi akışını desteklemek için maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerine yönelik önemli ilerleme kaydedilene kadar ayda en az 80 milyar dolarlık menkul kıymetler ve en az 40 milyar dolarlık ajans ipoteği destekli menkul kıymetler satın aldığını söyledi. Banka, işgücü piyasası koşulları iyileşene ve maksimum istihdam sağlanana kadar enflasyonun bir süre yüzde 2'nin üzerinde çalışmasına izin vereceğini yineledi.

TCMB FAİZ KARARINI YARIN AÇIKLAYACAK
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) da politika faizini yarın yapılacak Para Politikaları Kurulu (PPK) toplantısı sonrasında duyuracak. Toplantı öncesinde görüşlerini dile getiren ekonomistler Merkez Bankası'nın politika faizini 19'da sabit bırakacağı yönünde görüş bildirdi. Piyasalar bu açıklamada da faiz oranı ile birlikte karar metninin satır aralarındaki mesajları takip edecek. İç piyasalarda beklenen karar 14.00'te açıklanacak.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...