HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Çin'de kripto paraya set: Yatırımcı kabul etmeyecek

Düzenleyen: /
Çin'de kripto paraya set: Yatırımcı kabul etmeyecek
Kripto Para, , Haber

EKONOMİ Haberleri

Çin'in kripto birimlerini yasa dışı kabul ettiğini ilan etmesinin ardından, iki kripto para porsası Çinli yatırımcıların hesaplarını dondurarak, yatırım işlemlerini de kabul etmeyeceğini duyurdu.

Sanal para birimi olarak bilinen ve son bir kaç yıl içinde öngörülemez şekilde büyüyen kripto para borsalarına Çin'den veto geldi. Kripto parayı kabul etmeyen Çin'e karşılık  iki kripto para borsası Çinli yatırıcımları kabul etmeyeceğini, var olan hesapların da kapatılacağını açıkladı.

HESAPLAR SENE SONUNA KADAR KAPATILACAK

Çin Merkez Bankası'nın kripto para işlemlerini yasa dışı ilan etmesinin ardından, alım-satım platformları eyleme geçti. Daha önce yeni kullanıcı kayıtlarını durduğunu açıklayan Huobi, bu kez mevcut kullanıcı hesaplarının sene sonuna kadar kapatılacağını ilan etti.

Çinli kullanıcılar, Binance ve OKEx gibi popüler platformların da benzeri kararlar alacağına kesin gözüyle bakıyor.

Çin Merkez Bankası, cuma günü yayımladığı bildiriyle kripto para işlemleri ve spekülasyonunun yanı sıra, sınır dışındaki borsaların Çin'e hizmet sağlamasını da yasa dışı olarak değerlendirmişti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...