'İklim değişikliğine karşı sigortalılık oranını artırmalıyız'

Düzenleyen:
'İklim değişikliğine karşı sigortalılık oranını artırmalıyız'

EKONOMİ Haberleri

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli “TBMM’nin Paris İklim Anlaşması’nı onaylaması çok önemli bir gelişme. İklim değişikliğiyle mücadele için sigortalanma oranını artırarak gelecekte karşılaşacağımız risklere karşı hazır olmalıyız” dedi.

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, iklim değişikliğinin yol açtığı felaketlere karşı sigortalanmanın önemine vurgu yaptı. Gelişmiş ülkelerde doğal afetlerin sebep olduğu maddi zararların yüzde 45’i sigorta sektörü tarafından karşılanırken gelişmekte olan ülkelerde bu oranın sadece yüzde 3 civarında olduğunu belirten Benli “Vatandaşlarımız ve ticari işletmelerimizin farkındalığını artırmak ve bu alandaki eksikliği kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Benli şöyle devam etti: Sigortalanma bilinci bir nebze artsa da yeterli değil. Çünkü risk gerçekleştikten sonra satın alınamayacak tek şey sigorta teminatıdır. Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de doğal afetlerden kaynaklı ekonomik kayıpların önemli bir bölümü sigorta sektörü tarafından karşılanabilir, bunu yapacak güce sahibiz. Bu farkındalığın sağlanıp ürünlerin sigortalılar lehine geliştirilmesi ve kullanımlarının yaygınlaştırılması, sigorta sektörünün büyütülmesi ve Türkiye ekonomisine katma değer sağlanması için sektörün çatı kuruluşu olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

GÜNDEM MADDELERİNDEN BİRİ DE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

Benli, 2020 Şubat itibarıyla ülkemiz gündemine giren Avrupa Yeşil Mutabakatı’na sektör olarak uyum sağlamak için hazırlıklar yaptıklarını açıkladı. Benli’nin verdiği bilgilere göre; sigorta şirketleri, iklim değişikliği ile mücadele ve enerji güvenliği için azami öneme sahip olan yenilenebilir enerji projelerini güvence altına almaya devam ediyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...