HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sütte yeni dönem! Fiyatı kalitesine göre belirlenecek

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Sütte yeni dönem! Fiyatı kalitesine göre belirlenecek
Bursa, Süt, Fiyat, Haber

EKONOMİ Haberleri  / İHA

Avrupa uyum yasaları çerçevesinde sütün kalitesine göre fiyatlandırılması sistemine Bursa’da başlanıyor.

Sütte yeni dönem başlıyor. Sütün kalitesine göre fiyatlandırılacağı sisteme Bursa'nın Yenişehir ilçesinde geçiliyor. Pilot bölge olarak Yenişehir'in seçildiğini belirten Yenişehir İznik Süt Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Tuna, fiyat uygulamasının pazartesiden itibaren başlayacağını belirtti.

Üreticilerin ürettiği sütlerden İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde numuneler alınacağını belirten Tuna, "Bursa’nın tamamı, Adapazarı ve Bilecik ilinin tamamını kapsayacak şekilde Yenişehir bölge laboratuvarı seçildi. Biz birlik olarak burada laboratuvar kurduk. Burada sütün yağ ve protein oranı belirlenecek. Çıkan sonuçlar makine sayesinde Tarım Bakanlığına ve üreticiye anında bildirilecek. Tahlil sonunda süt fiyatlarının belirlenmesi ve devlet desteği de ona göre yapılacak” diye konuştu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...