Domateste tek fiyat yok: 3 TL'ye de 20 TL'ye de

Düzenleyen:
Domateste tek fiyat yok: 3 TL'ye de 20 TL'ye de

EKONOMİ Haberleri

Pazar ve marketlerde satışa sunulan domateslerin fiyatlarındaki fark dikkat çekiyor. 3 TL ile 20 TL arasında değişen fiyatlara rağmen esnaf, 'pahalı' domatesin vatandaş tarafından satın alındığını belirtti.

Son günlerde 20 TL’ye satılan domates konuşuluyor. Yaz mevsimi sonrası sera üretimi olan domateslerde belli bir miktar fiyat artışı normal görülürken, fiyatın 20 TL’ye kadar çıkması tartışma konusu olmuştu. Ancak bu fiyata satılan domateslerin kahvaltılık türü olduğu ve yazın da 10 TL civarında satıldığı ifade ediliyor.

Domatesle ilgili pazar ve marketlerde yaptığımız fiyat araştırmasında türüne göre 3 TL ile 20 TL arasında değişen fiyatlar olduğunu gördük. Marketlerde domates fiyatları pazara göre daha yüksek. Marketlerde 8 liradan başlayan domatesin fiyatı 19,90’a kadar çıkarken, pazarda domates fiyatı türüne göre 3 ila 8 TL aralığında değişiyor.

FİYATINA RAĞMEN SATIN ALINIYOR

Esnaf ise 20 TL’lik ‘pahalı’ domatesin fiyatına rağmen satın alındığını, bu türün kahvaltılıklarda tercih edildiğini söyledi.

TÜİK’e göre de domates fiyatları eylül itibarıyla son bir yılda yüzde 70,6 artışla 2,83 TL’den 4,83 TL’ye yükseldi. Döviz kurunda son yıllarda yaşanan yükseliş, girdi maliyetlerini artırırken, temel gıda ürünlerinin fiyatı bu durumdan olumsuz etkileniyor. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...