HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Gıdadaki fiyat artışına 'yapay zeka' çözümü

Düzenleyen: /
Gıdadaki fiyat artışına 'yapay zeka' çözümü
Gıda, Fiyat, Denetim, Ekonomi, Haber

EKONOMİ Haberleri

Üreticilerin ve tüketicilerin gıda fiyat artışından yakındığı tarım sektöründe yaşanan krizin çözümü için 'yapay zeka' formülü hayata geçiriliyor.

Gıda fiyatları yakın takibe alınıyor, yapay zeka devreye giriyor. 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre tarım ürünlerinde arz ve rekolte tahminlerinin sağlıklı yapılabilmesine imkân verecek olan Erken Uyarı Sistemi kurulacak, gıda ürünlerinde fiyat dalgalanmasının büyük veri ve ileri analitik yöntemler kullanılarak Ürün Gözetim Mekanizması hayata geçirilecek.

Erken Uyarı Sistemi çalışmalarına, tarım ürünleri fiyat ve maliyetleri konusunda Merkez Bankasının belirlediği ürün seti ve periyot çerçevesinde veri desteği sağlanacak, sistemin izleme sonuç raporları da gerekli tedbirlerin alınması için haftalık olarak Tarım ve Orman ile Ticaret bakanlıklarıyla paylaşılacak.

SOĞUK DEPO ZİNCİRİ DESTEĞİ

Kamuoyunun daha geniş kesimlerinin politika kararlarını anlayıp yorumlayabilmeleri amacıyla dijital araçlar daha etkin kullanılacak ve kararlar yalın dille hedef kitlelere açıklanacak.

Fiyat dalgalanmasının önüne geçilmesi için soğuk depo zincirleri yapılmasına destek verilecek.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...