Zincir marketlerden 'fahiş fiyat' savunması

Düzenleyen:
Zincir marketlerden 'fahiş fiyat' savunması

EKONOMİ Haberleri

Zincir marketler ile tedarikçileri, Rekabet Kuruluna fiyat artışına yüksek maliyetin yol açtığını söyledi. Beş market ile iki tedarikçiye para cezası istendi.

Rekabet Kurulu, salgın sürecinde, perakende gıda ve temizlik ürünleri ticareti yapan zincir marketler ile tedarikçileri olan üretici ve toptancı seviyesindeki teşebbüsler hakkında yürütülen soruşturmanın sözlü savunma toplantısını gerçekleştirdi. Savunmada, sektör temsilcileri salgın döneminde artan maliyetlere dikkat çekti.

Temsilciler “Bu süreçte ürünlerin sevkiyatı ve ithalat kısıtlandı. Nakliye maliyetleri ciddi oranda arttı. İlave istihdam, hijyen ürünlerinin alımı, ek servis araçları kullanımı, Covid-19 kısıtlamaları kapsamında tarihli meyve, sebze, tavuk gibi ürünlerin yönetim maliyeti gibi işletme giderlerine ek yükler geldi” ifadelerini kullandı.

Soruşturma heyeti, yapılan incelemeler sonucunda 5 zincir market ile 2 tedarikçi firma hakkında para cezası uygulanmasını talep etti.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...