Avro Bölgesi’nde enflasyon rekoru kırıldı: Son 25 yılın en yüksek seviyesi

Düzenleyen:
Avro Bölgesi’nde enflasyon rekoru kırıldı: Son 25 yılın en yüksek seviyesi

EKONOMİ Haberleri

Koronavirüsle beraber tüm ülkeler ekonomik açıdan zorluklar yaşamaya başladı. ABD’de yıllık enflasyonun son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak rekor kırdı. Bir rekor da Euro’da kırıldı. Kasım ayının rakamlarına göre enflasyon, Almanya'da yüzde 6, İspanya'da 5,6 ve Belçika'da 7,1'e çıktı. Avrupa’da enflasyon son 25 yıldan beri ölçülen en yüksek seviyeyi gördü.

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), Avro Bölgesi'nin kasım ayı yıllık enflasyonuna ilişkin öncü verileri yayımladı. Yayımlanan verilere göre Avro Bölgesi’nde enflasyon son 25 yıldan beri ölçülen en yüksek seviyeyi gördü.

EN YÜKSEK YILLIK ENFLASYON ENERJİDE GERÇEKLEŞTİ

Avro Bölgesi'nde kasım ayındaki enflasyonun ana bileşenlerine bakıldığında, en yüksek yıllık enflasyon yüzde 27,4 ile enerjide gerçekleşti. Enerjiyi, yüzde 2,7 ile hizmetler, yüzde 2,4 ile enerji dışı sanayi ürünler ve yüzde 2,2 ile gıda, alkol ve tütün ürünleri izledi.

SON 25 YILIN EN YÜKSEK SEVİYESİ

Enflasyon, kasım ayında Almanya'da yüzde 6, Fransa'da yüzde 3,4, İspanya'da yüzde 5,6, İtalya'da yüzde 4, Hollanda'da yüzde 5,6, Belçika'da yüzde 7,1, Letonya'da yüzde 7,4, Litvanya'da yüzde 9,3 seviyesinde ölçüldü. Açıklanan verilerle Avro Bölgesi'nde kasım ayında enflasyon verilerin toplandığı son 25 yılından beri ölçülen en yüksek seviyeye yükselmiş oldu.

Avro Bölgesi’nde enflasyon rekoru kırıldı: Son 25 yılın en yüksek seviyesi

DURUMDAN RAHATSIZLAR

Avro Bölgesi'nde, ağustos, eylül ve ekim ayında da enflasyon son yılların en yüksek seviyesine çıkmıştı. Son dönemde enflasyondaki yükseliş Avrupalıları da rahatsız ediyor. Avrupa'da enerji ürünleri başta olmak üzere genel fiyat düzeylerindeki artışı dikkati çekiyor.

ENFLASYON EN YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞTI

ABD'de Ekim ayında yıllık enflasyon son 31 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Bunda artan enerji fiyatlarının, arz kıtlığının ve yükselen talebin fiyatları yukarı çekmesinin rol oynadığı kaydediliyor.

Avro Bölgesi’nde enflasyon rekoru kırıldı: Son 25 yılın en yüksek seviyesi

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...