Kripto para piyasalarında son durum: Ethereum’da sert düşüş

Düzenleyen:
Kripto para piyasalarında son durum: Ethereum’da sert düşüş

EKONOMİ Haberleri

Koronovirüsün yeni varyantı Omicron, kripto para piyasalarındaki risk iştihanı azaltmaya devam ediyor. Haftanın dördüncü gününde Dogecoin, Ethereum ve Ripple bugün düşüş yaşarken, Bitcoin’de ufak yükselişler meydana geldi. En çok değer kaybeden ise yüzde 4,50 ile Dogecoin oldu. Ethereum ise Aralık ayının ilk günü itibarıyla Haziran 2018 döneminden bu yana en yüksek seviyesine ulaşmayı başardı.

Coingecko'da yer alan verilere göre piyasalar son 24 saatte yüzde 1.5 düşüş gösterdi ve 2 trilyon 743 milyar dolar seviyelerine düştü. Bitcoin ise yüzde 0,03 seviyesinde artış meydana geldi. Geçtiğimiz günlerde ise Bitcoin, 60 bin doların üzerine çıkmış ve yeniden inmişti.

BITCOIN’DE YÜKSELME

Haftanın dördüncü gününde Bitcoin’de yüzde 0,03'luk bir değer artışı yaşandı. BTC'nin fiyatı 56 bin 790 dolar seviyesinde işlem görüyor. Piyasalardaki düşüşün daha fazla olması nedeniyle Bitcoin hakimiyeti yüzde 39.15'e yükseldi. 

ETHEREUM’DA SERT DÜŞÜŞ

Ethereum ise dünkü hızlı yükselişinin ardından sert düştü. ETH'nin fiyatı yüzde 4.3 geriledi ve 4 bin 523 dolar seviyesini gördü. ETH son 7 günde ise yatırımcısını yüzde 6.2 kara geçirdi. Özellikle Bitcoin’in durgunlaştığı şu süreçte Ethereum özellikle bitcoin’e karşı son üç buçuk yılın en büyük atılımını yaptı. Ethereum Aralık ayının ilk günü itibarıyla Haziran 2018 döneminden bu yana en yüksek seviyesine ulaşmayı başarmıştı.

Kripto para piyasalarında son durum: Ethereum’da sert düşüş

DALGALANMALAR DEVAM EDİYOR

Bir yukarı iki aşağı hareket eden Ripple'de senaryo yine değişmedi. XRP son 24 saatte yüzde 3.4 değer kaybederek 96 cent seviyesine indi. XRP dün yükselerek geçtiği 1 dolar barajında tutunamamış oldu. 

DOGECOIN’DE DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Dogecoin de kan kaybetmeye devam ediyor. DOGE'un fiyatı aynı sürede yüzde 4.1 düşerek 20 cent oldu. 

Kripto para piyasalarında son durum: Ethereum’da sert düşüş

BITCOIN’E KARŞI EN BÜYÜK AVANTAJ OLARAK GÖRÜLÜYOR

Bitcoin son birkaç aydır artış göstermiş olsa da dalgalanmaya devam ediyor. Uzmanların halen da istediği ölçüye giremeyen Bitcoin en fazla yatırım alan Kripto para olsa da hiçbir zaman istenilen seviyeye çıkamadı.  Ethereum konusunda olumlu gelişmeler yaşansa da eleştirenler de yok değil. Gelecek dönemde Ethereum’a olan yatırımların artması bekliyor. Bitcoin sonrasında 2 numaralı kripto para yatırımı Ethereum büyümeye devam ediyor.

Kripto para piyasalarında son durum: Ethereum’da sert düşüş

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...