HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kripto para yatırımcıları tedirgin: Düşüş yüzde 20'ye yaklaştı

Düzenleyen: /
Kripto para yatırımcıları tedirgin: Düşüş yüzde 20'ye yaklaştı
Kripto Para, Bitcoin, Ethereum, Coin, Haber

EKONOMİ Haberleri

Kripto para piyasasında düşüş sürerken, hafta sonu öncesi söz konusu düşüş belirgin seviyede arttı. Yüzde 20'yi gören düşüş, yatırımcıları endişelendirmeye devam ediyor.

Son dönemlerin popüler yatırım aracı kripto para, zor günler geçiriyor. Bir süredir düşüş grafiğinden kurtulamayan kripto piyasası, hafta sonu yüzde 20'yi bulan sert bir düşüş yaşadı. Öyle ki en büyük kripto para birimlerinden Bitcoin'in fiyatı 42 bin doların altını gördü.

BITCOIN 24 SAATTE YÜZDE 17 DEĞER KAYBETTİ
Küresel piyasalardaki makroeokonomik kaygılar ve kar satışlarının etkisiyle kripto para piyasasında sert düşüşler görülüyor. Dünyanın en popüler kripto para birimlerinden Bitcoin'ın fiyatı 42 bin dolar seviyelerinin altını gördü. Binance verilerine göre, kasım başında 69 bin doları gören Bitcoin, son 24 saat içinde yüzde 17'nin üzerinde değer kaybederek 47 bin dolar seviyelerinden işlem gördü.

ETHEREUM 3 BİN 900 DOLAR SEVİYELERİNE İNDİ
Öne çıkan bir diğer kripto para birimlerinden Ethereum'un fiyatı da aynı dakikalarda yüzde 15'in üzerinde düşüş göstererek 3 bin 900 dolar seviyelerine indi.

Bazı kripto para birimlerinde ise son 24 saatte yaşanan kayıplar yüzde 20'yi aşarken, kripto para veri platformu Coingecko verilerine göre, 11 bin 392 kripto para biriminin bulunduğu piyasanın değeri yaklaşık yüzde 15 düşüşle 2,34 trilyon dolara düştü. Piyasa değeri Bitcoin'in 69 bin dolar seviyelerine ulaştığı geçen ay 3 trilyon doları aşmıştı.

Coinglass verilerine göre ise yaklaşık 1 milyar dolar değerinde kripto para likidite edildi.

Kripto para piyasasındaki sert düşüşlerin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında omicron varyantına dair endişeler ile enflasyona dair kaygıların olduğu bir ortamda para politikasına ilişkin belirsizliklerin artmasının ardından geldiği dikkati çekti.

Bazı yatırımcılar ise kripto para piyasalarındaki bu düşüşü "alım fırsatı" olarak kullanırken, Bitcoin'in resmi para birimi olarak kabul edildiği El Salvador'da Devlet Başkanı Nayib Bukele 48 bin 700 dolardan 150 Bitcoin daha aldığını duyurdu.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...