Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çiftçiye 5 milyar liralık vergi iadesi

Çiftçiye 5 milyar liralık vergi iadesi

EKONOMİ Haberleri

Tarım destek ödemelerinden kesilen verginin çiftçiye iadesi için başvurular başladı. Mustafakemalpaşa Ziraat Odası Başkanı Mehmet Aydemir, zirai desteklemelerden yüzde 4 oranında kesilen stopaj vergisinin iadeleri için üreticilere vergi dairesine başvurma çağrısında bulundu.

Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik öngören 65 maddelik vergi paketinin 26 Ekim 2021 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Aydemir, kanunla ayrıca son beş yılda desteklerden kesilen vergilerin çiftçilere, faiziyle birlikte iade edilmesinin kararlaştırıldığı belirtti. Aydemir “Üreticilerimizin bu iadeleri alabilmeleri için Vergi Dairesine müracaat etmeleri gerekiyor. Başvurular başladı. Çiftçilerimiz, kimlikleri ve banka hesap numaraları (İBAN) ile birlikte dilekçelerini 31 Aralık tarihine kadar Vergi Dairesinden temin ederek müracaatlarını yapabilirler” dedi.

DESTEKLEME ÖDEMELERİ VERGİDEN MUAF
Kanunla çok eleştiri konusu olan bir uygulamanın kaldırıldığını söyleyen Aydemir “Artık tarım sektörü ve çiftçilerin güçlendirilmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemeleri (mazot, gübre, vb.), gelir vergisinden istisna tutulacak, bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak. Böylece çiftçilere ödenen desteklerden kesilen yüzde 4 stopaj vergisinin 2016 yılına kadar yani 5 yıl geriye dönük iadesi kararı uyarınca iki milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar TL’lik ödeme yapılacak. Bu da çiftçi başına ortalama 2 bin 500 TL ek gelir demek. Desteklerden kesilen vergilerin çiftçiye iade süreci ise başladı” diye konuştu.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...