Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hangardan her ay 2 Hürjet çıkacak

Hangardan her ay 2 Hürjet çıkacak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye, savunma sanayiinde önemli bir eşik noktasını daha aşıyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, jet eğitim ve hafif taarruz uçağı Hürjet’in 1-2 ay içerisinde bütünüyle ortaya çıkacağını, 18 Mart 2023’te ilk uçuşunu yapacağını açıkladı.

2025’ten sonra da her ay 2 Hürjet üretimini hedeflediklerini bildiren Kotil “Tünelin ucuna, çıkışa geldik. Millî Muharip Uçak (MMU) yıllar önce planlandığı zaman aslında önce bir jet eğitim uçağı vardı. Hürkuş’un devamı olsun diye adını Hürjet koyduk. Niye bir silsile var? Hürjet daha küçük, daha düşük maliyetli, daha önce yapılabilir, üzerinde öğrendiklerimiz var. İkisi de süpersonik, aynı kategoride, biri küçük diğeri büyük. Bunu yapmamızı Savunma Sanayii Başkanı’mız İsmail Demir söyledi. 2016 yılında göreve başladığımda ilk konuşmamız buydu. İlk yaptığım, Hürjet’in dosyasını, yapılan çalışmaları aldım. Yönetim Kurulumuz destek verdi ve Hürjet’e başladık” dedi.

Hangardan her ay 2 Hürjet çıkacak

DÜNYAYI FETHEDECEK
Hürjet Projesi’ni MMU’nun önüne koyduklarını dile getiren Kotil, burada öğrenilenleri millî savaş uçağına transfer edeceklerini söyledi. Kotil, projeler üzerinde 2 farklı genel müdür yardımcılığının çalıştığını ve sürekli iletişim hâlinde olduklarını kaydetti. Hürjet’in de katıldığı Malezya’daki 18 uçaklık hafif taarruz uçağı ihalesine yönelik de açıklamada bulunan Kotil, şunları söyledi: Gidip anlatıyoruz yetkililere. Öyle bir teklif verip, geri çekilmiş değiliz. Bu konuda Malezya’ya 3 defa ben gittim, şimdi dördüncü gidişimi yapacağım ve ürünümüze inanıyoruz.. Her adımında olacağım.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...