İBB suya zam için genel kurulu toplayacak

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
İBB suya zam için genel kurulu toplayacak

EKONOMİ Haberleri  / Haber Merkezi

Elektrik ve doğalgazda yapılan artışların ardından İstanbul'da suya da zam göründü. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu zam teklifi için İSKİ Genel Kurulu’nu olağanüstü toplayacaklarını duyurdu. İmamoğlu, zammın kabul edilmemesi durumunda mahkemeye gideceklerini söyledi.

İSKİ, eylül ayında suya yüzde 39 oranında zam talebinde bulundu. İBB Meclisinde AK Parti ve MHP grubu zammın yüzde 39 değil, yüzde 17.80 oranında yapılmasını teklif etti. Teklif oy çokluğuyla kabul edildi.

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediyesi, her 2,5 metreküpte 0,5 metreküp suyun ücretsiz verilmesini sağlayan "insani kullanım bedeli"ni de Sayıştay raporunu gerekçe göstererek iptal etti. Bu da yüzde 25 gizli zam tartışmalarını beraberinde getirdi. İtirazlar üzerine "insani kullanım bedeli" yeniden getirildi.

Yeni yıla girerken İSKİ, zam talebinde bulunma kararı aldı. İBB Başkanı İmamoğlu, İSKİ'nin elektrik tüketim bedelinin son bir yılda 1 milyar 300 milyon liradan 2 milyar 700 milyon liraya çıktığını söyledi.

NE OLACAK?

İSKİ Genel Kurulu zam teklifiyle önümüzdeki günlerde toplanacak. Teklif İBB Meclisi'ne sunulacak. Artışın hangi oranda olacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak son kararı Meclis'te ağırlığı bulunan AK Parti ve MHP Grubu belirleyecek. Zam teklifi kabul edilmeyebilir ya da oranı düşük tutulabilir. Bu durumda İBB, mahkemeye gidebilir.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...