Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kredi kartı kullananlar dikkat: Temassız ödemelerde işlem limiti artırıldı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kredi kartı kullananlar dikkat: Temassız ödemelerde işlem limiti artırıldı

EKONOMİ Haberleri  / AA

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Mayıs 2021'de 350 liraya çıkarılan temassız işlem limitinin salgın tedbirleri kapsamında 1 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere 500 lira olarak güncelleneceğini duyurdu.

Ödemelerini kart ile yapanları ilgilendiren son dakika gelişmesini Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) duyurdu. Temassız işlem limitlerinde değişikliğe gidiliyor. 1 Şubat’tan itibaren 350 TL olan temassız ödemelerde şifresiz işlem limiti 500 TL olarak güncellenecek.

BDDK’nın Türkiye Bankalar Birliği (TBB), Türkiye Katılım Bankaları Birliği (TKBB) ve Bankalararası Kart Merkezi’ne (BKM) gönderdiği yazıda koronavirüs salgınının Türkiye’de yayılımının önlenmesi amacıyla bankacılık sektöründe bazı tedbirlerin alındığı hatırlatıldı.

MAYIS'TA 350 LİRA OLARAK GÜNCELLENMİŞTİ

Daha önce 250 Türk lirasına çıkarılan kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin 7 Mayıs 2021’de 350 Türk lirası olarak güncellendiği aktarılan yazıda, salgın vakalarının devam ettiği bu günlerde kartlı ödemelerde temassız işlem limitinin, 1 Şubat’tan itibaren geçerli olmak üzere 500 Türk lirası olarak yeniden güncellenmesine karar verildiği bildirildi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...