Kripto para piyasaları yangın yeri! Bitcoin son 6 ayın dibini gördü

Düzenleyen:
Kripto para piyasaları yangın yeri! Bitcoin son 6 ayın dibini gördü

EKONOMİ Haberleri

Kripto paralarda şok dalgası devam ediyor. Düşüş trendinden bir türlü kurtulamayan lider kripto para birimi Bitcoin, değer kaybına devam ediyor. Bitcoin’deki sert düşüş altcoinleride etkilemiş durumda. Kasım ayında 69 bin dolar seviyelerini gören Bitcoin, 35 bin dolara kadar geriledi. Uluslararası piyasalardaki bazı uzmanlar ise düşüşün devam etmesi halinde 20 bin dolara kadar çekilmenin yaşanabileceğini belirtti. İşte kripto paralarda son durum…

Koronavirüsün yeni varyantı Omicron ile küresel piyasalardaki enflasyon riskleri kripto paraların düşmesine sebep oldu. Özellikle Fed’in faiz artırım hamleleri, Rusya ile Ukrayna arasındaki jeopolitik gerilim, ABD borsalarında sert düşüşe neden olmuştu. Üstüne gelen madencilik yasakları, kripto paralarda korku ikliminin artmasına neden oldu.

ABD BORSALARI ÇAKILDI 

Rusya-Ukrayna krizinin ardından ABD borsaları son 2 günde büyükler yaşadı. Kripto paraların düşmesinde öncü nedenlerden olan ABD borsaları yine yüzde 1’in üzerinde kayba yöneldiler. S&P 500 yüzde 1.89 oranında düşüşle 4397 puandan, Dow Jones yüzde 1.30 oranında düşüşle 34 bin 265 paundan, Nasdaq ise yüzde 1.69 oranında düşüşle 176 puandan kapanış gerçekleştirdi.

20 BİN DOLAR SEVİYESİNE DÜŞEBİLİR 

Bitcoin’deki düşüşün ardından analizde bulunan ünlü stratejist David Lifchitz, Bitcoin’in dev baş ve omuz modelini gerçekleştirdiğini söyledi. Liftchitz, Bitcoin’in 31 bin Dolar seviyesine düşeceğini ve 20 bin dolar seviyesine düşme ihtimalinin de olduğunu iddia etti.

Bir başka analist Justin Bennett ise Bitcoin'in sıçrama yapabileceğini beklediğini söyledi. Sert düşüşler nedeniyle Bitcoin'in yüzde 20-30 civarında yükseliş yapabileceğini ve böylece 50-56 bin dolar seviyesine ulaşabileceğini öne sürdü.

Kripto para piyasaları yangın yeri! Bitcoin son 6 ayın dibini gördü

ETHEREUM ÇAKILDI 

En yüksek hacimli ikinci kripto para biri olan Ethereum, Peşembe günü 3 bin dolar seviyesine kadar düştü. Bugün 2 bin 462 dolara kadar geri çekilen Ethereum, 3 işlem gününde yüzde 24 değer kaybetti.

410 ADET DAHA ALDI 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’deki düşüşü fırsat bilerek 410 adet daha aldıklarını açıkladı. Türkiye'yi ziyaret edip Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşen Bukele "Yanılmışım, kaçırmadım. El Salvador sadece 15 milyon dolara 410 adet Bitcoin satın aldı. Bazı adamlar gerçekten ucuza satıyor" dedi.

Kripto para piyasaları yangın yeri! Bitcoin son 6 ayın dibini gördü

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...